Als ‘meer ballast’
niet de oplossing is

Zonnepanelen op platte dak liggen op een onderconstructie die met ballast op haar plaats wordt gehouden. Voor elk dak geldt dat er maar een beperkte hoeveelheid extra gewicht mag worden aangebracht. Een constructierapport is hierin bepalend. Ondanks een juiste installatie conform het ballastplan van de onderconstructieleverancier was het zonnestroominstallatie toch niet stabiel.
Dit is onveilig dus snelle actie was vereist.

contact opnemen

Als ballast niet de oplossing is gaan we eerst analyseren

(weer) Modellen zijn niet altijd betrouwbaar. Door hogere elementen op het dak bleek de wind in een bepaalde hoek extreem veel zuigkracht te ontwikkelen. Om te voorkomen dat het zonnestroomsysteem hierdoor zou ‘liften’ was veel extra ballast benodigd. Dat kon het dak niet dragen. Een andere oplossing was benodigd en werd door Everday gevonden; het veld zodanig verstevigen dat het als ‘een plaat’ functioneert. Interne kennis over mechanica, de goede samenwerking met een constructeur en de leverancier van de onderconstructie leidde tot een inventieve oplossing.

 

Resultaat

De onderconstructie werd verstevigd met kruisverbanden waardoor het veld zich mechnisch ging gedragen als een plaat. Extra ballast was niet nodig. De opgedane kennis kan ingezet worden bij de engineering van nieuwe zonnestroomsystemen waar de draagkracht van het dak een bottleneck is.

Hulp nodig?

Ons team staat voor je klaar ook in situaties waar expertise is benodigd!

Afspraak maken

Wij zijn Everday

Wij streven op elk mogelijke manier naar het hoogst mogelijke rendement van uw zonnestroom-installatie!

Haal meer uit uw investering en de zon met Solar Asset Management van Everday. Wij beheren uw grootschalig zonnestroomsysteem van A tot Z voor een optimaal rendement in de breedste zin. Zoals een hogere opbrengst tegen lagere kosten, maar ook een breed draagvlak en een positieve impact op mens en natuur. Vandaag én op de lange termijn. Dat is de belofte van Everday.

Meer over ons

KwP in beheer

Installaties

jaar ervaring

Een greep uit onze items

Alle nieuwsitems
Of schone zonnepanelen belangrijk zijn?

Of schone zonnepanelen belangrijk zijn?

Altijd schone zonnepanelen. Wij leggen uit waarom!Waarom schone zonnepanelen veel impact hebben op uw zonnestroominstallatie? In dit artikel vertellen wij u er graag meer over. Wilt u zonnepanelen laten reinigen? Neem vrijblijvend contact op!Hoe kom je erachter of de...

Lees meer