Dakonderhoud: uw zonnepanelen tijdelijk verwijderen voor reparaties?

Soms is er onderhoud nodig aan uw dak wanneer er zonnepanelen op zijn geïnstalleerd. In dergelijke gevallen moeten de panelen tijdelijk worden verwijderd om de dakdekkers toegang te geven tot het dak. Bij Everday begrijpen we het belang en staan we klaar om u te helpen bij dit proces.

Neem contact op
Solar Asset Management Everday

Hoe gaat het in zijn werk?

Dakonderhoud

Wanneer uw zonnepanelen moeten wijken voor dakwerkzaamheden, zorgen wij ervoor dat alles soepel verloopt. Allereerst wordt de omvormer aan de AC-zijde van het net losgekoppeld, gevolgd door het losmaken van de kabels van de panelen. Vervolgens worden de panelen losgekoppeld van het montagemateriaal, waarna het montagemateriaal zelf wordt verwijderd, zodat de dakdekker aan de slag kan. Na voltooiing van de werkzaamheden worden de panelen weer teruggeplaatst en aangesloten. 

Installatiegarantie & dakonderhoud

Hoewel het proces op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, zijn er enkele belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden. Als de werkzaamheden worden uitgevoerd door een andere partij dan degene die de panelen heeft geplaatst, kan dit de installatiegarantie van de panelen doen vervallen. Daarom raden we u aan om vooraf contact op te nemen met Everday, zelfs als het om eenvoudige dakwerkzaamheden gaat.

Bovendien is veiligheid tijdens het proces van groot belang. Het correct loskoppelen van de stroomkring is essentieel om het risico op schade en letsel te minimaliseren. We zorgen ervoor dat alles volgens de hoogste veiligheidsnormen wordt uitgevoerd, zodat u met een gerust hart uw zonnepanelen kunt laten onderhouden.

Contact

Belangrijkste onderdelen tijdens dakonderhoud

=

Ballast

=

Connectoren

=

Kabels

Wij zijn Everday

Wij streven op elk mogelijke manier naar het hoogst mogelijke rendement van uw zonnestroominstallatie!

Haal meer rendement uit uw investering samen met Everday. Wij beheren uw grootschalig zonnestroomsysteem van A tot Z voor een optimaal rendement in de breedste zin. Denk aan een hogere opbrengst tegen lagere kosten maar ook een breed draagvlak en een positieve impact op mens en natuur. Vandaag én op de lange termijn.

Dat is de belofte van Everday.

Meer over ons

Om rekening mee te houden tijdens dakonderhoud 

Bescherming van uw Connectoren en Kabels

Bij het loskoppelen en terugplaatsen van de panelen is het van cruciaal belang om aandacht te besteden aan de connectoren en kabels. We zorgen ervoor dat alles nauwkeurig wordt behandeld om schade aan uw systeem te voorkomen, zodat uw positief rendement behouden blijft.

Behoud van Ballast en Montage

Op platte daken worden zonnepanelen gemonteerd met behulp van ballast, die zorgvuldig wordt berekend om panelen stevig op hun plaats te houden. Bij het terugplaatsen van de panelen zorgen we ervoor dat alles precies zo wordt geplaatst als voorheen, om verschuivingen te voorkomen en uw systeem stabiel te houden, zelfs tijdens de meest onstuimige weersomstandigheden.

Herstellen en Vervangen van zonnestroominstallatie
Contact

Meestgestelde vragen over
dakonderhoud

Wij zetten ze op een rij

Werkzaamheden aan uw dak en liggen er zonnepanelen op? Everday helpt u om dit gehele project in goede banen te leiden.

Wat kan Everday betekenen?

Door onze 

Staat uw vraag over dakonderhoud er niet tussen?

Wij staan klaar om uw vraag te beantwoorden of om direct in actie te komen!

Neem contact op