Haal het maximale uit uw zakelijke zonnestroom-installatie met curtailment!

Wilt u alles uit uw zakelijke zonnestroom-installatie halen? Ons team heeft jarenlange ervaring in het toepassen van curtailment, waardoor uw bedrijfspand met een hoog stroomverbruik maximaal kan profiteren van zonne-energie. Zullen we kennismaken?

contact opnemen

Wat is curtailmanagement?

Als de zon volop schijnt, wekken zonnestroominstallaties veel op. Soms schroeven we de opwek op die momenten met opzet terug. Dit noemen we flexibel afschakelen of curtailment. Maar waarom zou je de opwek bewust terugschroeven? In dit artikel leggen we u uit waarvoor het afschakelen dient.

Curtailment betekent letterlijk inperking van de energieopwekking. De zonnepanelen onderbreken via de omvormers hun opwekking. Dit houdt in dat de zonnepanelen alleen stroom uitleveren als het pand daarom vraagt, met als doel om niet terug te leveren aan het energienet.

Hoe gaat curtailmanagement in zijn werk?

Er worden meters geplaatst op het punt waar uw bedrijfspand is aangesloten op het net. De meters registreren continu of er stroom in het pand wordt verbruikt. Als de meters merken dat de piek bereikt wordt, ofwel er wordt meer geleverd dan verbruikt, dan gaan de omvormers terug in vermogen. Hierdoor is de levering van de zonnepanelen weer gelijk aan het verbruik in het pand.

Hoe interressant is curtailmanagement voor uw zonnestroom-installatie?

Curtailment is met name interessant voor bedrijfspanden met een relatief hoog stroomverbruik in gebieden waar het net vol zit. Bij panden met een laag verbruik, en netcongestie (waar geen of slechts beperkte terug levering aan het net mogelijk is) zou een dak vol zonnepanelen niet of slechts een klein deel van de tijd op volle kracht kunnen leveren. Dit komt het rendement van uw zonnestroominstallatie niet ten goede.


Wilt u hier graag meer over weten? Wilt u profiteren van de voordelen die curtailment met zich meebrengt? Onze experts helpen u graag op weg met een goed advies voor uw zonnestroominstallatie.

 

Hulp nodig?

Ons team staat voor je klaar om het maximale uit uw zonnestroom-installatie te halen!

Afspraak maken

Wij zijn Everday

Wij streven op elk mogelijke manier naar het hoogst mogelijke rendement van uw zonnestroom-installatie!

Haal meer uit uw investering en de zon met Solar Asset Management van Everday. Wij beheren uw grootschalig zonnestroomsysteem van A tot Z voor een optimaal rendement in de breedste zin. Zoals een hogere opbrengst tegen lagere kosten, maar ook een breed draagvlak en een positieve impact op mens en natuur. Vandaag én op de lange termijn. Dat is de belofte van Everday.

Meer over ons

KwP in beheer

Installaties

jaar ervaring

Een greep uit onze items

Alle nieuwsitems
Of schone zonnepanelen belangrijk zijn?

Of schone zonnepanelen belangrijk zijn?

Altijd schone zonnepanelen. Wij leggen uit waarom!Waarom schone zonnepanelen veel impact hebben op uw zonnestroominstallatie? In dit artikel vertellen wij u er graag meer over. Wilt u  zonnepanelen laten reinigen? Neem vrijblijvend contact op!Hoe kom je erachter of de...

Lees meer