Altijd schone zonnepanelen. Wij leggen uit waarom!

Waarom schone zonnepanelen veel impact hebben op uw zonnestroominstallatie? In dit artikel vertellen wij u er graag meer over. Wilt u  zonnepanelen laten reinigen? Neem vrijblijvend contact op!

contact opnemen

Hoe kom je erachter of de zonnepanelen gereinigd moeten worden?

Voordat we kunnen belichten waarom zonnepanelen schoon moeten zijn, moet daar ook een oorzaak aan ten grondslag liggen. Het is namelijk zo dat zonnepanelen die vuil zijn minder opwekken. Hier gaan we in de volgende alinea verder op in, zodat duidelijk wordt wat het belang van schone zonnepanelen is.

Wat kan Solar Asset Management betekenen voor schone zonnepanelen?

Solar Asset Management is de spil in het ‘net’ voor zonnestroom-installaties. Via ons monitoringsysteem kunnen wij direct beoordelen of de zonnestroominstallatie naar verwachting rendeert. Als daar ‘grote’ verschillen in aan te merken zijn is er reden genoeg om de installatie eens grondig te inspecteren. Dit kan middels een jaarlijkse inspectie of wanneer een van onze field service engineers op locatie is geweest en een visuele inspectie uitvoerd. Tijdens een van deze inspectie kan door middel van onze expertise en kunde beoordeeld worden of er daadwerkelijk sprake is van een ‘vervuilde’ of ‘besmeurde’ installatie.

Een praktijkvoorbeeld: schone zonnepanelen voor onze klant uit Amsterdam!

Het zonnedak van een grote logisitiek dienstverlener in de haven van Amsterdam bleek – na analyse van de productiedata d.m.v. Solar Asset Management – onder te presteren. Onze service-engineers constateerden op locatie dat de zonnepanelen ernstig vervuild waren met meeuwenpoep. Een uitdaging, want het dak van deze logistieke dienstverlener is meer dan dertig meter hoog.

Wat het betekend voor de klant dat zonnepanelen weer schoon zijn?

In overleg met de logistieke dienstverlener is afgestemd wanneer toegang tot het dak mogelijk was zonder de bedrijfsprocessen te verstoren, zowel voor inspecties alsmede voor de schoonmaakwerkzaamheden. Ook de aanvoer van osmosewater naar het dak was hierbij een belangrijk aandachtspunt.

Het ‘resulaat’ van schone zonnepanelen?

De zonnepanelen zijn grondig schoongemaakt en produceren nu weer maximaal. Tegelijkertijd is het systeem volledig nagekeken en zijn kleine herstelwerkzaamheden uitgevoerd, waarmee het probleem was opgelost.

Everday heeft geadviseerd preventieve maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. Ze heeft ervaring met diverse oplossingen om vogels te weren. In deze situatie is gekozen voor een laseropstelling die de meeuwen verjaagt.

Dit is een goede oplossing; de panelen zijn niet opnieuw vervuild door de meeuwen.

Hulp nodig?

Ons team staat voor je klaar om je te helpen!

Afspraak maken

Wij zijn Everday

Wij streven op elk mogelijke manier naar het hoogst mogelijke rendement van uw zonnestroom-installatie!

Haal meer uit uw investering en de zon met Solar Asset Management van Everday. Wij beheren uw grootschalig zonnestroomsysteem van A tot Z voor een optimaal rendement in de breedste zin. Zoals een hogere opbrengst tegen lagere kosten, maar ook een breed draagvlak en een positieve impact op mens en natuur. Vandaag én op de lange termijn. Dat is de belofte van Everday.

Meer over ons

KwP in beheer

Installaties

jaar ervaring

Een greep uit onze items

Alle nieuwsitems